BACKGÅRDEN I RAUS

Gården ligger likt en grön oas mitt bland bebyggelsen i Helsingborg. Här bedriver vi en naturlig uppfödning av köttdjur, grisar och höns.

Vi har välhängt, marmorerat kött från våra köttdjur av raserna Limousin, Hereford och Angus. Våra djur går ute hela året och äter gräs, hö och ensilage, dvs inget kraftfoder; Detta ger så kallat stenålderskött (högre Omega 3 halt).

Smågrisarna kommer till oss efter midsommar och går sedan ute och bökar, gyttjebadar, äter och sover efter eget önskemål. Köttet levereras styckat efter kundens egna önskemål i lådor om ca 20 kg = ¼ gris, eller mer. Vi styckar under månadsskiftet oktober – november.

Våra höns bestämmer själva om de går ute eller inne under dagen. Färskt gräs på sommarhalvåret och luzernmjöl på vintern ger gulan färg! Vi säljer ägg dagligen efter tillgång.